Podczas gotowania gulaszu chcemy, by mięso było odpowiednio miękkie. Co zrobić, kiedy mięso w gulaszu jest twarde?
Za twarde mięso w gulaszu – co robić?
Należy wtedy dorzucić do gulaszu kawałki ananasa, który dzięki swoim sokom rozmiękczy mięso. Można także zagotować ponownie gulasz i dodać łyżkę stołową spirytusu. Właściwości spirytusu zmiękczą nawet najtwardsze mięso.
Naprawdę świetne pomysły, zastosowałam ten z ananasem i to uratowało mój gulasz na rodzinny obiad. Dziękuję!
U mnie najlepiej działa spirytus – niezawodny sposób na twarde mięso! Niedługo spróbuje też innych sposobów.
Większości tych metod nie znałam, teraz, kiedy pojawi się u mnie problem z gulaszem, będę w końcu wiedzieć co robić!
Bardzo przydatny artykuł, rozwiązał on jeden z moich problemów z którym nie mogłam sobie poradzić, z pewnością polecę ten artykuł koleżankom.